Private Lease

Private Lease van Grouwstra4lease

Private lease is een andere manier om een auto ter beschikking te hebben zonder dat deze van u is. Met Private Lease kunt namelijk een bijna nieuwe of zelfs splinternieuwe auto rijden, voor een vast bedrag per maand.

In het vaste maandbedrag zijn de kosten voor;

  • Onderhoud
  • Reparatie
  • Verzekeringen(WA + casco)
  • Pechhulp
  • Vervangend vervoer na 72 uur
  • Wegenbelasting

inbegrepen.

Behalve de brandstof regelt Grouwstra4lease alles!

De periode dat u wilt leasen, kunt u zelf bepalen, maar varieert meestal tussen de 12 en 60 maanden.

 

Veelgestelde vragen

hieronder de meest gestelde vragen die wij krijgen bij onze servicedesk!

Eigen bijdrage bij schade?

  • De volledige eigen bijdrage voor schade bij aanvang van de leaseperiode bij een niet verhaalbare schade is € 500,- (of het schadebedrag als dat lager is).
  • Bij de eerste niet verhaalbare schade berekenen we u slechts 30% van de eigen bijdrage door (€ 150,-).
  • Bij de tweede niet verhaalbare schade berekenen we u 50% (€ 250,-) door.
  • Voor alle volgende niet verhaalbare schades gedurende de looptijd van het contract brengen we de volledige eigen bijdrage (€ 500,-) bij u in rekening.

Krijg ik een BKR registratie?

Grouwstra4lease is vanuit het Keurmerk Private Lease verplicht een registratie te doen bij BKR. Het bedrag dat geregistreerd wordt staat vermeld op de leaseovereenkomst. Daarnaast Grouwstra4lease verplicht betalingsachterstanden bij BKR te melden, dit conform de richtlijnen van BKR.

Rekenvoorbeeld BKR Registratie:

De looptijd van uw leasecontract is 36 maanden en uw maandtermijn is € 250,- Grouwstra4lease registreert bij BKR 36 x € 250,- x 65% = € 5.850,-

Aandachtspunt

Wanneer je binnen de looptijd van het private lease contract van plan bent een huis te kopen is een private lease contract van invloed op de aanvraag van een hypotheek.

Kan ik mijn leasecontract beëindigen voor de afgesproken einddatum?

Het leasecontract kan voor de afgesproken einddatum (schriftelijk) worden opgezegd. U krijgt dan wel te maken met een opzegvergoeding. De opzegvergoeding bedraagt maximaal 50% van de nog resterende leasetermijnen. Wij bepalen de opzegvergoeding op basis van twee methodes, en brengen de voor u voordeligste methode in rekening.

Stel u heeft een leasecontract gesloten voor 48 maanden en maximaal 10.000 kilometers per jaar. De leaseprijs is € 300 per maand. Na 40 maanden wilt u graag het leasecontract beëindigen. De auto heeft tot dan toe gemiddeld 10.000 kilometers per jaar gereden (zoals overeengekomen in het leasecontract).

Methode 1

Als het contract was doorgelopen had u nog 8 keer de leaseprijs van € 300,- betaald, dat is € 2.400,-. Omdat u de lease voortijdig wilt beëindigen is de maximale opzegvergoeding 50% over de € 2.400,-, dat is € 1.200,-.

Methode 2

Daarnaast kijken we wat de leaseprijs was geweest als u bij aanvang direct een looptijd van 40 maanden had gekozen. Stel dat de leaseprijs bij 40 maanden € 320,- zou zijn. Dan heeft u 40 maanden € 20,- per maand (€ 320,- min € 300,-) te weinig betaald, dat is in totaal € 800,-.

In dit geval is de tweede methode voor u voordeliger, daarom brengen we een opzegvergoeding van € 800,- in rekening.

De opzegvergoeding (en overige openstaande bedragen) moet bijgeschreven staan op ons bankrekeningnummer op de gewenste einddatum (inleverdatum auto), anders loopt het leasecontract door.

 

Wat betekent dit keurmerk voor jou?

Door het voeren van het keurmerk hanteren wij heldere voorwaarden en ben je verzekerd van een betrouwbare partner. Heb je interesse om via ons privé een auto te leasen? Wij ondersteunen jou met duidelijk en eerlijk advies. Samen kijken we of private lease iets voor jou is.

Private Lease aanbod

Grouwstra4lease is merkonafhankelijk en daarom kunnen wij u elke auto aanbieden. Benieuwd naar onze aanbiedingen?

Downloads

Zit u te denken om een auto te Private Leasen? Dan kan de volgende informatie goed van pas komen. U vindt hiernaast alles wat u nog meer moet weten over Private Lease.

Natuurlijk kan het zijn dat u nog met vragen zit. Onze Private Lease experts zitten daarom klaar om uw vragen te beantwoorden, maar ook om te kijken wat het beste bij u past.

 

 

Onze aanbieding, altijd transparant en volledig!

Als Private Lease wordt aangeboden dan bevat de aanbieding minimaal de volgende onderdelen:

het merk, het type en de uitvoering van het voertuig;
de overeengekomen duur van de leaseperiode;
het overeengekomen aantal kilometers, op jaarbasis;
het bij aanvang van de leaseovereenkomst geldende termijnbedrag;
de meerkilometerprijs, of als het bedrag daarvan afhankelijk is van het
aantal meerkilometers, de maximale meerkilometerprijs.

Bent u niet tevreden?

We besteden veel aandacht aan de kwaliteit van onze dienstverlening. Toch kan het zijn dat u daar niet tevreden over bent. Wij stellen het op prijs als u ons dit laat weten, want het geeft ons de mogelijkheid om onze dienstverlening verder te verbeteren. Uw klacht nemen we heel serieus en handelen we op correcte en adequate wijze af.

Ontevreden? Maak uw ontevredenheid kenbaar
via het klachtenformulier.

Een andere mogelijkheid is een brief sturen naar:
Grouwstra4lease B.V.
t.a.v. Coördinator klantsignalen
Postbus 6606
6503 GC Nijmegen

Vermeld dan dezelfde gegevens – als het online klachten formulier – in uw brief. U kunt natuurlijk ook contact opnemen met uw contactpersoon.

Klachtenformulier