De juiste band zorgt voor een lager verbruik

BandenMinder brandstofverbruik, meer veiligheid

Grouwstra Auto’s aan de Maagdenburgstraat in Deventer is dé garage als het gaat om het vervangen van uw oude zomer- en winterbanden. Ook all season-banden zijn bij ons verkrijgbaar. Op elk moment van de dag kunnen wij voor u nieuwe banden monteren, balanceren, uitlijnen en uw bandenspanning controleren. De juiste bandenspanning zorgt niet alleen voor minder slijtage, maar ook voor meer veiligheid. U heeft beter contact met het wegdek, zodat u precies aanvoelt wat de wielen onder uw auto doen. Als uw auto toe is aan nieuwe banden, is het belangrijk om rekening te houden met het type auto, uw rijstijl en uw voorkeur voor type band.

Uitlijnen

Als uw auto naar links of naar rechts trekt, is dit een teken van een verkeerde uitlijning. Dit kunt u ook zien aan de slijtage van uw banden: de binnen- of de buitenkant slijt dan meer dan gewoonlijk. Om dit te voorkomen, kunt u uw voertuig bij ons filiaal aan de Maagdenburgstraat gemakkelijk laten uitlijnen voor slechts €62,50.
Wij beschikken over de nieuwste uitlijnapparatuur waarmee wij ervoor zorgen dat de afstelling van de wielen precies volgens fabrieksvoorschriften wordt uitgevoerd. De voordelen voor u: minder slijtage en meer rijcomfort.

Balanceren

Onbalans in de wielen herkent u tijdens het rijden aan een trilling in het stuur. Als uw wielen op de juiste manier gebalanceerd zijn, merkt u geen getril in het stuur en zijn de wielen over de hele omtrek even zwaar. Door het juist balanceren van de wielen voorkomt u geschud in de auto en wordt de ophanging van uw auto niet onnodig belast. Wij hebben balanceerapparatuur waarmee wij onbalans snel en vakkundig kunnen verhelpen.

BandenBandenwissel en –opslag

U kunt bij ons natuurlijk terecht voor het wisselen van uw zomer- of winterbanden. Dit kan door middel van een persoonlijke afspraak, maar u kunt ook terecht op de speciale bandenwisseldagen. Hierover informeren wij u tijdig op onze website.

Als u weinig of geen ruimte hebt voor de opslag van uw banden, bent u bij ons aan het juiste adres. In ons bandenhotel liggen uw banden veilig en droog tot het tijd is voor een volgende wissel. Daarvoor nemen wij uiteraard tijdig contact met u op.

Afspraak

Hebt u het idee dat uw auto uitgelijnd moet worden of niet juist uitgebalanceerd is? Is het weer tijd voor een bandenwissel? Maak dan gerust een afspraak bij onze garage. We helpen u graag en de koffie staat klaar!

Natuurlijk kunt u bij ons uw auto ook APK-laten keuren, laten repareren of laten onderhouden.

Maak een afspraak